Aktuális

Elszabadult cirkuszi tigris támadt egy kutyára, lelőtték a ragadozót

Szállítása közben megszökött egy cirkuszi tigris az Egyesült Államokban, valahol a floridai Tampa és Memphis között. Arról nincs információ, hogy az elkóborolt állat bárkit is megtámadott volna, viszont egy ugató kutyára rávetette magát, ezért a nagymacskát le kellett lőni.

A hatéves nőstényt, Suzyt a Feld Entertainment szállította a floridai Tampából a Tennesseeben található Memphisbe, mikor útközben a ragadozó elkóborolt. A cégnek a mai napig fogalma sincs arról, hogy szállítás közben miként szökhetett meg a bengáli tigris.

Az Atlanta környéki településekről viszont rengeteg riasztás érkezett a 911-hez, az emberek pánikba esve hívták a rendőrséget, hogy egy nagymacska grasszál az utcákon.

Képünk illusztráció

A CNN tudósítása arról nem számol be, hogy a tigris bárkit is bántott volna, ám éppen akkor, amikor beszökött egy kertbe, egy kis termetű kutya ijedtében ugatni kezdett rá, a nagymacska pedig az ebre vetette magát. A rendőrök akkor már egy ideje a környéken keresték az állatot, hogy befogják, de miután a tigris egy háziállatra támadt, kénytelenek voltak lelőni a ragadozót. 

Suzyt az eredeti tervek szerint Amerikából Németországba repítették volna, hogy egy másik cirkuszi előadásban vegyen részt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top