Aktuális

Csak az esküvői ruha úszta meg a Harvey hurrikán tombolását

A texasi tűzoltó házát a hurrikán után érkező árvíz öntötte el majdnem a tetejéig. Most visszament, hogy kiderítse, mit tud megmenteni.

A texasi tűzoltó, Kyle Parry és jegyese, Stephanie Hoekstra eredetileg szeptember 10-én állt volna az oltár elé, hogy kimondják egymásnak a boldogító igent. A szerelmesek számításait azonban keresztülhúzta Harvey. A hurrikán, amely először letarolta, majd brutális árvízzel sújtotta Texas egy részét.

Csakúgy, mint sok másik otthont is a környéken, Parry lumbertoni házát is embermagasságú áradás öntötte el. A tűzoltó az árvíz óta most először merészkedett otthona közelébe, hogy kimentsen a házból mindent, amit még nem tett teljesen tönkre a víz.

„Augusztus 28-án kaptuk a hírt, hogy a város felé tart a hurrikán utáni ár. Fogtam a két kutyámat, és menekültem” – mesélte a CNN-nek Parry, majd hozzátette, mielőtt sorsára hagyta volna otthonát, benne minden ingóságával, még maradt annyi lélekjelenléte, hogy menyasszonya esküvői ruháját a gardrób legfelső polcára hajítsa.

„Napokkal később tértem csak vissza a házba. Rettenetes volt látni, hogy az otthonom és a dolgaim nagy része teljesen elpusztult.” Parry még egy élő Facebook-videót is közzétett a pusztításról, melyen jól látszik, hogy kísérőjével gyakorlatilag végig hol derékig, hol nyakig érő vízben haladnak.

Az egyetlen dolog, ami érintetlenül maradt a víz alá került házban, Stephanie menyasszonyi ruhája volt. A felvételen jól látszik, hogy pár centire volt a víztől, és teljesen száraz volt. „Sokkot kaptam, amikor megláttam, hogy a ruhám megúszta” – mondta Stephanie, aki két gyerekével a kanadai Ontarióban él, majd hozzátette, rengeteg idejébe került, mire kiválasztotta a ruhát, és úgy érzi, annak megmenekülése egy jel.

„Az esküvőt egy időre elnapoltuk, mert a legfontosabb most az, hogy találjunk magunknak egy új otthont és az életünk visszatérjen a normális kerékvágásba. Reméljük, az év elején már abban a helyzetben leszünk, hogy összeköthetjük az életünket Kyle-lal.”

Olvass még többet a Harvey hurrikánról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top