Aktuális

Megdobálták Angela Merkelt

Paradicsommal dobálta meg egy kisebb csoport Angela Merkel német kancellárt egy heidelbergi választási gyűlésen. Az ügyben eljárást indított a rendőrség.

Heidelbergben tartott választási gyűlést kedden Angela Merkel német kancellár, ahol paradicsommal dobálta meg Németország legelső emberét egy kisebb csoport. Merkel mintegy háromezres tömeg előtt tartott beszédet, amikor egy kisebb csoport ellentüntető jelent meg a belvárosi helyszínen, akik sípolással és kiabálással igyekeztek megzavarni a rendezvényt.

A paradicsomok az esemény végén kerültek elő, összesen kettő darabot sikerült feldobni a színpadra, amelyek közül egy deréktájon el is találta a kancellárt. Viszont Angela Merkel vörös blézert viselt, így szinte nem is látszódott rajta a szétfröccsenő paradicsom.

A kancellár higgadtan reagált, megtisztította ruháját és adott egy zsebkendőt a rendezvény moderátorának, aki fehér felsőt viselt, és ráfröccsent a paradicsom leve.

A paradicsomos incidens után Angela Merkel nem öltözött át, ugyanabban a vörös blézerben vett részt a nap többi programján.

A rendőrség szerdai tájékoztatása szerint az előző nap történt incidens miatt eljárást indítanak ismeretlen tettes ellen testi sértés és rongálás kísérletének gyanújával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top