Aktuális

Dübörög a lőtérprogram, 40 új helyen lehet majd lőni az országban

A kormány közel 17,5 milliárd forintot szán a lőtérprogram első ütemére, amellyel 40 új lőteret hoznak létre az országban – derül ki a Magyar Közlöny szerdai számából.

A lőtereket állami ingatlanokon akarják létesíteni, így az állami tulajdonú, de önkormányzati kezelési területen elhelyezkedő ingatlanok esetében a Honvédelmi Minisztériumnak kell majd javaslatot tennie az önkormányzatnak a területek bevonására a programba – írja az Index a Magyar Közlöny szerdai számára hivatkozva. 

A Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakképző Iskola felújított addig raktárként használt lőtere Szombathelyen, 2009-ben. Fotó: MTI/Czika László

Első ütembern 40 lőteret hoznak létre, de a kormányhatározat arra is felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy tegye meg a szükséges lépéseket a program második ütemében épülő 67 lőtér kiviteli tervének előkészítéséhez, amire pedig 1,28 milliárd forintot szánnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top