Aktuális

Százezreket csalt ki idősektől egy debreceni álorvos

A debreceni rendőrök elfogtak egy 25 éves férfit, aki D. Zsolt álnéven praktizált álorvosként. Mindenféle tablettát, műszereket és ajándékkártyákat adott el idős betegeinek nem egyszer több százezer forintért.

A férfi Debrecenben működtetett rendelőt, ahová telefonos megkeresések útján többségében 70 és 80 év körüli embereket hívott meg. D. Zsolt álnéven mutatkozott be az időseknek, akiktől több 100 ezer forintot csalt ki – írja a police.hu.

A férfinak voltak alkalmazottai, de azok is csak az álnevén ismerték a csalót. A leírás szerint D. Zsolt a cég ügyvezetőjeként egy elektromos műszer segítségével megvizsgálta az idős betegek egészségi állapotát, valamint 30 000 forint értékben ajándékkártyát adott nekik, amelyről azt állította, hogy élelmiszerre levásárolható több üzletben is.  Az időseknek a betegségek kezelésére a cége által forgalmazott eszközöket, illetve tablettákat adott el. A gyanú szerint volt olyan sértett, aki közel 300 000 forintot fizetett olyan tablettákért és egy eszközért, amelyek nem alkalmasak betegségek kezelésére.

A nyomozók a férfit gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették, majd a Debreceni Járásbíróság 2017. szeptember 1-jén elrendelte az álorovos előzetes letartóztatását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top