Aktuális

Elit klubba került a Semmelweis Egyetem

Hét magyar egyetem került be az 1102 intézményt tartalmazó rangsorba, a legjobban a Semmelweis szerepelt.

Korábbi helyezésén javítva a legjobb 500 közé került a londoni székhelyű Times Higher Education (THE) most publikált világrangsorában a Semmelweis Egyetem.

Az intézmény a közleményében azt írta: korábban 501–600. volt, most a 401–500. helyen végzett a Semmelweis Egyetem a THE 1102 egyetemet tartalmazó rangsorában.

Az élen angol és amerikai intézmények állnak, az első helyezett az Oxfordi Egyetem, a második helyen a Cambridge-i Egyetem, a harmadik helyen megosztva a Kaliforniai Műszaki Egyetem és a Stanford Egyetem végzett.

A listára hét magyar egyetem került fel. Ezek közül a Semmelweis Egyetem érte el a legjobb helyezést.

A 601–800. helyen végzett

  • az Eötvös Loránd Tudományegyetem,
  • a Szegedi Tudományegyetem,
  • a Pécsi Tudományegyetem,

a 801–1000. helyen tartják számon

  • a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet,
  • a Corvinus Egyetemet,
  • a Debreceni Egyetemet.

A világrangsor készítői öt terület mutatói alapján mérik az intézményeket, ezek az oktatási környezet, a kutatás, az idézettség, az ipari bevételek és a nemzetközi orientáció. Ezek közül az idézettségi mutató területén is javított a Semmelweis a korábbi eredményén, míg a legjobban a nemzetközi orientációban szerepeltek.

Ez utóbbi az egyetem szerint a külföldi hallgatók és oktatók arányának, valamint a nemzetközi együttműködésben született publikációk kiemelkedő számának tudható be.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top