Aktuális

Ez a két dolog hiányzott az űrben a világ legtapasztaltabb űrhajósnőjének

Peggy Whitson vasárnap hajnalban épségben és jó közérzettel érkezett vissza a Földre két társával, az orosz Fjodor Jurcsihinnel és az amerikai Jack Fischerrel.

Peggy Whitson tavaly, november 17-én érkezett meg a Nemzetközi Űrállomásra két olyan űrhajóssal, akik már június elején visszatértek a Földre. Whitson küldetését azért hosszabbították meg, mert az orosz személyzetben megüresedett egy hely – írja a 444.hu.

Az 57 éves űrhajósnő, aki vasárnap hajnalban két társával sikeresen landolt Kazahsztánban, több dologban is világelső: ő a legtapasztaltabb és egyben a legidősebb űrhajosnő a világon, eddig tíz űrsétán vett részt, és kétszer volt a Nemzetközi Űrállomás parancsnoka is. Összesen 665 napot töltött az űrben, ebből 288-at teljesen egyedül. Ez utóbbi rekordhoz még az Egyesült Államok elnöke, Donald Trump is gratulált neki.

És, hogy mi az, amit az űrben töltött időszak alatt a leginkább hiányolt? Nos, Peggy elárulta, hogy a pizzára és a kulturált vécére vágyott a leginkább. És persze férjére, aki szintén biokémikus, és űrkutatással foglalkozik Houstonban. 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top