Aktuális

Jelentős áremelésre készülnek a pékek

Meg kell fizetni a szakembereket a pékségekben is, ezért várhatóan 10-15 százalékkal drágulnak a péksütemények országszerte.

Öt-hat ezer forinttal emelkedett a liszt tonnánkénti felvásárlási ára, ezt az emelést a malomipar a pékekre, a pékek pedig várhatóan a vásárlókra hárítják majd. Emiatt, illetve a munkaerőhiány miatt októberben legalább 10 százalékkal drágul a kenyér és a többi péksütemény is.

Ez is érdekelhet Megnézem

A Magyar Nemzet szerint a vidéki pékségek 15 százalékos emelést terveznek, de nem csak a liszt ára miatt: egyre kevesebb a szakember, akiket csak magasabb bérekkel tudnak helyben tartani.

A kisebb falvakban az is problémát okoz, hogy a pékségek nem képesek versenyezni a nagy áruházak árképzésével, így csak néhány helyi boltot, a környékbeli települések kisebb üzleteit látják el, ami nem termel nagy profitot, s így csak nagyon kis árréssel tudnak dolgozni – írja a Magyar Nemzet.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top