Aktuális

Jet skin mentették ki a nagymamát az elárasztott nappaliból

Miközben a Houstont áztató vihar ismét partra szállt Texasban, tovább folytatódik az otthonaikban rekedt emberek mentése. A Twitterre került fel egy fotó, amely jól mutatja, milyen összefogás alakult ki az elemekkel küzdő amerikaiak között.

A trópusi viharrá visszaminősített Harvey szerdán érte el ismét a partot Texas és Louisiana államok határainál. Az akár 60 kilométeres óránkénti sebességet is elérő szélhez akár 15 centiméternyi friss csapadék is érkezhet, ami nem jó hír az így is hatalmas áradásokkal küzdő houstoni térség számára.

A viharnak már 11 halálos áldozata van, az amerikai meteorológiai szolgálat, a National Weather Service pedig arra figyelmeztetett, hogy a hét hátralévő részében még több helyen lehet akár életveszélyes áradásokra is számítani.

Az elárasztott területeken rengeteg önkéntes igyekszik segíteni: akinek bármilyen vízi járműve van, beszáll az eltűntek keresésébe, illetve az otthonaikban rekedt emberek mentésébe. A CNN hírcsatorna bemutatott egy férfit, aki SUP-deszkáján evez végig az elöntött utcákon, és a házakba bekopogva keresi a bajba jutott családokat.

A tegnapi nap folyamán az Imgur képmegosztó oldalra került fel az alábbi fotó, amelyen a képet feltöltő felhasználó egy barátjának a nagymamája látható, akit éppen egy jet skivel érkezett önkéntes ment ki houstoni házának elöntött nappalijából.

My friends grandmother being jet ski'd out of her living room in Houston

“Van valami csodálatos abban, ahogy egymás számára ismeretlen emberek és közösségek összetartanak, és segítik egymást” – írta a Reddit egyik fórumozója, a leírtakkal pedig csak egyetérteni lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top