nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Magyar díjugrató lovakat mérgeztek meg egy pozsonyi versenyen

Magyar díjugrató lovakat mérgeztek meg egy pozsonyi versenyen

Három héttel ezelőtt egy pozsonyi versenyen két magyar díjugrató lovát is megmérgezték. Olyan erős nyugtatót kaptak az állatok, hogy a következő versenyre, a göteborgi Európa-bajnokságra sem tudtak rendbe jönni.
NLCafé
f Ajánlom

Hugyecz Mariann díjugrató a Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra az esetet. Valószínűnek tartja, hogy az ő lovát és ifj. Szabó Gáborét is egy magyar lovastársuk nyugtatózta be a pozsonyi versenyen. A lovak olyan erős anyagot kaptak, hogy még mindig nem jöttek helyre, így a göteborgi Európa-bajnokságon sem tudtak jól szerepelni. Az állatok szervezetében vérmintavétellel ki is mutatták a mérgezést. 

Hugyecz Mariann elmondása szerint az egyik csapattársukat éjszaka rajtakapták, ahogy kijött Szabó lovának a boxából, majd nem sokkal később észrevették, hogy a lónak remegtek a lábai, nem tudták mi baja van, azt hitték, hogy elpusztul. Másnap Hugyecz lova is rosszul lett. A sportoló szerint az, hogy Göteborgban is furcsán viselkedett a lova – ellenszegült, feszült volt, kontrollálhatatlanná vált –, a nyugtató hosszú ideig tartó hatásának tudható be. A díjugrató hangsúlyozza: az elkövető nemcsak két lovassal, de az egész magyar válogatottal kiszúrt.

Hugyecz Mariann lova, Chacco Boy nyergében a CSIO Grand Prix díjugrató versenyen a Nemzeti Lovardában 2016. július 17-én. Fotó: MTI
Hugyecz Mariann lova, Chacco Boy nyergében a CSIO Grand Prix díjugrató versenyen a Nemzeti Lovardában 2016. július 17-én. Fotó: MTI

A Hvg.hu-t tájékoztató Magyar Lovassport Szövetség a szabályzataiban leírtak alapján megtette a lehetséges lépéseket az ügyben. “Augusztus 9-én sportfegyelmi vétség alapos gyanúja miatt fegyelmi eljárást indított a feltételezett elkövető ellen, az elnökség pedig augusztus 10-i határozatában felfüggesztette a versenyző nemzetközi versenyzői engedélyét” – közölték.

Az országos magyar szervezet nem tud hasonló esetről, mint írták: “a magasabb szintű nemzetközi versenyeken kamerarendszer védi a lovak biztonságát”

 

Megosztás Facebookon