Aktuális

Jönnek a kamerák a Combinókra

A FUTÁR-redszerben is látható lesz minden Combino-villamos tavasztól.

Újraindult, és immár folyamatos a Nagykörúton és az 1-es vonalon is közlekedő Combino villamosok felszerelése: jelenleg már hat, várhatóan 2018 tavaszára pedig mind a negyven szerelvény FUTÁR-rendszerrel és fedélzeti kamerákkal felszerelve jár majd a fővárosi forgalomban – közölte a BKK.

Kamerarendszer kerül minden Combinóra
Fotó: Thinkstock

A fejlesztésnek köszönhetően jövő tavasztól már a Combino villamosok is láthatóak lesznek a FUTÁR utazástervezőben, azaz minden szerelvény közlekedése valós idejű adatok alapján tervezhető lesz, a villamosok pillanatnyi helyzete elérhető lesz mind a webes, mind az okostelefonos, tabletes alkalmazásban. Emellett a FUTÁR-kijelzőkkel felszelt nagykörúti megállóhelyeken az is látható lesz, mikor jön a következő Combino.

További fontos fejlesztés, hogy a FUTÁR-rendszer szerelésével párhuzamosan fedélzeti kamerarendszerrel is ellátják a Nagykörúton és az 1-es vonalon is közlekedő villamosokat. A fedélzeti kamerák a közösségi közlekedés fontos biztonságnövelő és bűnmegelőzési eszközei: a járműveken készült felvételek 15 napig tárolhatók, szükség esetén – a vonatkozó jogszabályok betartásával – visszanézhetők, bűncselekmény gyanúja esetén bizonyítékként felhasználhatók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top