Aktuális

Ráncfelvarrást kapott a Youtube

Letisztultabb lett a YouTube kezelőfelülete, megváltozott a logója, és a YouTube-piros is máshogy piros már. Többek között ilyen apró változtatásokon esett át a videomegosztó.

A hvg.hu részletezi, hogy a YouTube-on egészen pontosan milyen apró ráncfelvarrásokat végeztek a fejlesztők, amiket kedd óta nemcsak az asztali böngészős, de a mobilos változatban is látni lehet. A szépítgetés különböző jelei nem minden esetben egyértelműek elsőre, de az biztos, hogy összességében egy fokkal már eleve kellemesebb ránézni a YouTube felületére, letisztultabb lett az egész. 

Talán a legelső szembetűnő változás, hogy más lett a videomegosztó logója, lekerült a piros kiemelés a szóösszetétel Tube feléről, és lett helyette egy piros lejátszógomb a szó elején. Emellett a piros is másmilyen piros lett, sokkal élénkebb színt kapott a logó (ez saját megfigyelés).

Ráncfelvarrást kapott a Youtube

A hvg.hu ugyanakkor megjegyzi, hogy az asztali böngészős verzióban a Google Material nevű dizájnnak megfelelően az oldalon eleve kevesebb lett az említett színből, több viszont a hely a videók előnézetéhez. A mobilos verzión eltűnt a kijelző tetejénél megszokott piros fejléc, és megkapta az eddig csak asztali verziónál meglévő éjszakai üzemmódot, valamint a videó lejátszási sebességén is változtathatunk.

A fejlesztők emellett megoldották azt is, hogy függőlegesen készített videó a lejátszáskor automatikusan kitöltse a kijelzőt. Ez utóbbi újdonságot azonban egyelőre csak néhány felhasználó kapta meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top