nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Jogszabályt hoztak a Mekk Mesterek ellen

Jogszabályt hoztak a Mekk Mesterek ellen

Szeptembertől nem kell tartani a kontár villany- és vízvezeték szerelőktől, ugyanis mostantól törvény kötelezi őket, hogy biztosítással rendelkezzenek. Az új jogszabály azt is előírja, hogy csak szakképesítéssel és kellő gyakorlattal rendelkező szakemberek vállalhatnak munkát.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Legalább egymillió forint értékű biztosítással kell rendelkezniük a villanyszerelőknek és a vízvezeték-szerelőknek egy szeptember elsején hatályba lépő kormányrendelet szerint. Ez annyit tesz, hogy a szakember biztosítója ekkora összegig állja a félbehagyott vagy elrontott munkákkal okozott károkat.

“Rendszeresen találkozunk szakemberek által okozott hibákból eredő kárigény érvényesítésére vonatkozó kérelemmel, azonban ezek a legtöbb esetben nem számítanak lakásbiztosítási káreseménynek. Az új szabályozás ezen a területen nagyobb biztonságot jelent nemcsak a cégek, de az egyéni szakemberek szolgáltatásit igénybe vevő lakosságnak is” – írja közleményben Agenta-Consulting.

A jogszabály nemcsak a biztosítást teszi kötelezővé, hanem a szakembereknek rendelkezniük kell megfelelő képesítéssel és gyakorlati idővel, továbbá nyilatkozatban kell vállalniuk, hogy megfelel a jogszabályban előírt feltételeknek az általuk alkalmazott technológia.

Miután hatszázezer munkavállaló hagyta el az országot az elmúlt években, köztük jól képzett vízvezeték- és villanyszerelők, a jogszabályváltozás szűrőként szolgálhat a felhígult szakmákban.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon