Aktuális

Gödöllői rablógyilkosság: meg lehetett volna menteni Zsófit

Halált okozó közúti veszélyeztetés bűntette és más bűncselekmények miatt emeltek vádat a tavaly nyári, gödöllői rablógyilkosság elkövetője ellen.

2016 júliusában Sz. Lajos hegedűművész bódult állapotban Gödöllőn járkált az utcán. Észrevette, hogy az egyik ház kapubejárójánál megállt egy személygépkocsi. A gépkocsi vezetője, a 24 éves B. Zsófi kiszállt az autóból, és a ház kapujához ment, hogy azt kinyissa. A gépkocsi motorját nem állította le, a vezető oldali ajtót résnyire nyitva hagyta.

A férfi a járműhöz lopózott, beszállt, majd hátramenetben kihajtott az úttestre. A fiatal nő kiabálva a gépkocsihoz futott és azért, hogy a vádlottat visszatartsa, belekapaszkodott a jármű vezető oldali ajtajába. A férfi mindennek ellenére nagy gázt adott és elindult úgy, hogy a nőt maga mellett vonszolta. Néhány méter megtételét követően azonban letért az úttestről, és belehajtott az árokba, ahol a jármű a bal oldalára borult, és Zsófit maga alá temette.

Gödöllői rablógyilkosság: meg lehetett volna menteni Zsófit
Fotó: MTI / Mihádák Zoltán

A férfi a balesetet követően kimászott a gépkocsi ablakán. Bár tisztában volt azzal, hogy a fiatal nő a gépkocsi alá szorult, elvegyült a baleset hangjára összegyűlt emberek között, majd hazament.

A fiatal nő a balesetben elszenvedett sérülései következtében a helyszínen életét vesztette. Ha rögtön leemelték volna róla a gépkocsit, életét az azonnali segítségnyújtás megmenthette volna.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség halált okozó közúti veszélyeztetés bűntettével, segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntettével, jármű erőszakkal elkövetett önkényes elvételének bűntettével és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja a férfit, aki előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top