Aktuális

Gátszakadás veszélyezteti Houstont, ezrek menekülnek – frissítve

Bár már trópusi viharrá szelídült a Texast felforgató hurrikán, továbbra is esik az eső az állam nagy részén. Houstonban egyévnyi eső eshet le néhány nap leforgása alatt, a víztározók már most megteltek, és félő, hogy a gátak nem bírják már tovább.

Elkezdtek túlcsordulni a Houston melletti nagy víztározók, pedig az előrejelzések szerint a Harvey hurrikán miatt egyévnyi eső eshet le egy hét alatt. Az elmúlt két napban a 6,6 milliós Houstonra 75 centiméternyi eső hullott, további 30-at ígérnek még a meteorológusok.

Houston délnyugati részén fekvő Brazos folyó már szombaton kilépett medréből, a szakemberek arra számítanak, hogy vízszintje több mint tizenöt méter magasra emelkedik. A víztározók gátjain már átcsap a víz, a Houstontól délre fekvő Brazoria megye egyes részein már elrendelték az evakuálást. A vízszint ugyanis elérte a kritikus szintet a gátaknál, ezért arra kérik a lakosságot, hogy hagyja el a területet – írja az Index.

Frissítés:

Menekülésre szólította fel a lakosságot a texasi Brazoria megye vezetője, mert Houstontól délre átszakadt egy védőgát a Harvey hurrikán okozta áradások következtében.

Matt Sebesta a televízióban sürgette az embereket, hogy azonnal hagyják el otthonukat és menjenek a magasabban fekvő területekre a Brazos folyó egyik gátjának átszakadása miatt. A Houston környéki folyók már nem egyszerűen áradnak, hanem kiöntöttek. A heves és nem szelídülő esőzések miatt két víztározó a város északi részén túlcsordult, a környéken élők kimenekítése megkezdődött.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top