Aktuális

Ez történik ma, Michael Jackson szülinapján

Budapesten kedden reggel 05:53-kor kel fel a Nap, és 19:41-kor nyugszik. Michael Jackson szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. VIII. 29.

Ezen a napon:

1526-ban történt “a mohácsi vész”: az I. Szulejmán (Szoliman) szultán vezette török haderő a mohácsi csatában szétverte a magyar fősereget, II. Lajos király is elesett. 1541-ben I. Szulejmán (Szoliman) szultán hadsereggel érkezett Buda alá.  Fogságba vetette Török Bálintot, majd a török katonaság csellel elfoglalta Buda várát, beköltözve 150 esztendőre. 1831-ben Michael Faraday angol fizikus felfedezte a mágneses tér elektromos hatását, az elektromágneses indukciót. 1848-ban a rákoscsabai templomban házasságot kötött Jókai Mór és Laborfalvi Róza. 1958-ban Michael Jackson szülinapja.

Ez történik ma, Michael Jackson szülinapján

A nap mottója:

Sokszor emberileg lehetetlen megbocsátanunk annak, aki megbántott minket. Ehhez kell Isten segítsége.

Francine Rivers

Névnap:

Augusztus huszonkilencedike Beatrix, Erna, Bolda, Cézár, Ernella, Erneszta, János, Kamilla, Sebő, Szabin és Trixi napja.               

Augusztus huszonkilencedikén született:

James Hunt F-1 világbajnok és Michael Jackson énekes

Időjárás:

Gomolyfelhős, napos idő várható, csapadék nem lesz. Az északkeleti szél főként a Tiszántúlon élénkül meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 17 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben ennél hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között valószínű.

Napi horoszkóp:

Bak jegyűek számára ezt mondja a keddi horoszkóp: “ha ma nem vagy boldog, az annak a jele, hogy a munkád nem az a munka, amire vágysz, és nem az a munka, amire szükséged van.” A többiért olvass tovább itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top