Aktuális

Eddig, és ne tovább – korlátoznák a kocsmák számát a bulinegyedben

Rendeletmódosítással és új intézkedési tervvel oldaná meg Erzsébetváros önkormányzata a VII. kerületi bulinegyedben lakók gondjait. Többek között például kocsmastoppal és a rendészek számának növelésével orvosolnák a problémát.

“Egyelőre négy lépésből álló intézkedéssorozat megtétele körvonalazódik a budapesti bulinegyed problémái megoldásának első ütemében” – mondta a Magyar Nemzetnek Vattamány Zsolt (Fidesz–KDNP), Erzsébetváros polgármestere. 

A szeptemberben megvitatandó rendeletmódosítási és intézkedési tervezetben például szerepel a takarítás átszervezése, mert a lakosságot a zaj mellett az utcán eldobott sok szemét zavarja leginkább. Be fogják vezetni a rendszeres hajnali, kézi erős takarítást a VII. kerületi Király utcában és környékén. 

A polgármester szerint a készülő bulinegyedcsomag része lesz Erzsébetváros önkorlátozása is, ami azt jelenti, hogy az önkormányzat tulajdonában álló ingatlant, üzlethelyiséget a jövőben nem adnak ki, nem adnak bérbe szórakozó- vagy vendéglátóhely céljára. A lap azt írja, hogy ahol ilyen cégek jogszerűen tevékenykednek, ott a működés folyamatos lesz, de ha például bezárnak, netán csődbe mennek, a leendő bérlőket már más, a lakókat kevésbé zavaró tevékenységi körből választják ki.

Eddig, és ne tovább – korlátoznák a kocsmák számát a bulinegyedben

Az önkormányzat továbbá arra készül, hogy megerősítse Erzsébetváros Rendészeti Igazgatóságát, tízmilliós nagyságrendű többlettámogatásból növelnék a rendészek számát, bővítenék az eszközállományt.

Ugyanakkor fontos figyelembe venni a “disznóóllá vált” kerület ellen tiltakozó lakók érdekei mellett a bulinegyed szereplőinek anyagi hozzájárulását is a költségvetéshez. A lap a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nemrég ismertetett adatait idézi, melyek szerint 2016-ban azok a VII. kerületi székhelyű adózók, amelyek fő tevékenysége a szálláshely-szolgáltatás és a vendéglátás, a legfontosabb adónemekben és idegenforgalmi adó formájában közel 6,6 milliárd forinttal járultak hozzá az államháztartás bevételeihez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top