nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Brutális poloskainvázió jöhet ősszel!

Brutális poloskainvázió jöhet ősszel!

Az igazi roham akkor indul majd, amikor a rovarok az őszi hidegek beálltával elkezdenek menedéket keresni a lakásokban.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Tetszik vagy sem, az már most biztos, hogy a poloska nem tűnik el Magyarországról, sőt! Kevesebb sem nagyon lesz belőle. Azokban a fertőzött körzetekben, ahol már a nyáron is lehetett érezni a jelentősebb egyedszámot, az ősszel még nagyobb invázióra kell majd számítani. Mindezt dr. Vétek Gábor, a Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar Rovartani Tanszékének docense mondta a 24.hu-nak.

Brutális poloskainvázió jöhet ősszel!

A szakértő elmondta azt is, a kártevő egyedszáma az előző évekhez képest évről évre változni fog, és nem zárható ki a hirtelen növekedés sem, ha enyhék a telek, és nyárias az ősz. A poloska szaporodásának, terjedésének egyelőre semmi nem jelent komoly akadályt, a fokozódó nemzetközi kereskedelemmel pedig újabb “utánpótlás” érkezhet.

A kártevő jelenléte igazán a Budapest–Kecskemét vonalon jelentkezik, de rövidesen az egész országban problémát okozhat.

Olvass még többet a poloskákról az NLCafé oldalán: 

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon