Aktuális

Megszólalt egy edző a spárgába kényszerített cheerleader ügyében

A 13 éves amerikai lányt edzője és csapattársai kényszerítették akarata ellenére spárgázásra. Az esetről videó is készült, amelyen jól hallható, hogy a kamasz üvölt a fájdalomtól.

A nagy botrányt kavart felvételen emellett az is hallatszik, hogy a mindössze 13 éves újonc legalább kilencszer kéri az edzőjét, hogy hagyja abba, amit csinál. Az eset egyébként még júniusban történt az egyik edzőtáborban, de az erről készült felvételek csak a napokban kerültek fel az internetre. A botrányos módszer miatt az edzőt, Ozell Williamst kirúgták állásából, ellene a denveri rendőrség is nyomozást indított.

És a történetnek itt még mindig nincs vége. Mivel a legnagyobb felháborodást az edző viselkedése váltotta ki, külön érdekes egy szakértő, vagyis ebben az esetben egy másik cheertréner nyilatkozata. Jimbo Gravoist a 24.hu idézi, aki interjújában elmondta, látta a felvételt, és rossz volt néznie a diák szenvedését.

Hozzátette, az efféle statikus nyújtást annak idején a rugalmasság fejlesztéséért csinálták, de már rég bebizonyosodott, hogy komoly sérülésekhez vezet hosszú távon. Elismerte, hogy annak ellenére, hogy ma már vannak sokkal eredményesebb és kevésbé veszélyes nyújtógyakorlatok, sokan még mindig ezt az elavult módszert használják.

Azt mondja, a megrázó látvány ellenére jó, hogy nyilvánosságra került a felvétel, amely ráirányítja a figyelmet a régimódi technikák veszélyeire.

Olvass még többet az esetről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top