Aktuális

Kard volt a Buckingham-palotánál elfogott férfinél

Megemelték Londonban a szolgálatban lévő rendőrök számát, tekintettel a hétfői ünnep miatti hosszú hétvégére.

Egy 120 centiméteres kard volt annál a férfinál, aki péntek este rátámadt két rendőrre a londoni Buckingham-palotánál, és a férfi többször is “Allahu akbar”-t kiabált – közölte a brit rendőrség.

Ez is érdekelhet Megnézem

A 26 éves férfi, akit jelenleg a rendőrség terrorizmusellenes részlege tart fogva, szándékosan hajtott oda egy rendőrségi furgonhoz, a furgon előtt állítva le gépkocsiját a Buckingam-palotához, azaz II. Erzsébet királynő lakhelyéhez közel eső helyszínen. A fegyvertelen rendőrök igazoltatni akarták az autóban egyedül ülő sofőrt, aki ekkor megpróbált előrántani egy 120 centiméteres kardot az elülső utasülés lábteréből. A rendőrök azonnal cselekedtek, hogy lefogják, a vele vívott küzdelemben három rendőr könnyebb sérülést szenvedett. A támadót végül spray-vel ártalmatlanították.

 

A Londontól északra élő, lutoni illetőségű férfit a rendőrség terrorizmus elleni részlege kétszer is kihallgatta, jelenleg házkutatások zajlanak Luton térségében.

Még több rendőr az utcákon

Megemelték Londonban a szolgálatban lévő rendőrök számát, tekintettel a hétfői ünnep miatti hosszú hétvégére, valamint arra, hogy a májusi manchesteri merénylet miatt továbbra is súlyosnak minősítik a terrorfenyegetés szintjét az Egyesült Királyságban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top