nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Pénzéhes csalók élnek vissza a jegybank nevével

Pénzéhes csalók élnek vissza a jegybank nevével

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) nevében személyes adatokat, illetve nagyobb összegek átutalását kérő csaló e-mailekre figyelmeztet a jegybank a honlapján pénteken közzétett biztonsági felhívásban. Az MNB mindenkitől azt kéri: minden esetben utasítsa vissza az ilyen megkereséseket.
Forrás: MTI
f Ajánlom

Az utóbbi időben előtérbe kerülnek azok a csalárd elektronikuslevél-alapú kísérletek, amikor a Magyar Nemzeti Bank nevével visszaélve kívánnak az e-mail címzettjétől személyes adatokat elkérni, vagy nagyobb összeg átutalására őt rávenni – figyelmeztetnek a jegybank oldalán.

Hangsúlyozzák, hogy az MNB soha nem kér az ügyféltől személyes adatokat vagy nagyobb összeg átutalását elektronikus levélben. Mindenkitől azt kérik, hogy ha személyes adatainak megadására szólítják fel, vagy átutalást kérnek tőle egy megadott számlaszámra, akkor azt minden esetben utasítsa vissza.

Aki pedig úgy véli, személyes adatai csalók birtokába jutottak, vagy a jegybank nevével visszaélő e-mailt kapott, minden esetben azonnal értesítse az MNB-t az info@mnb.hu címen vagy a +36 (1) 428 2600 telefonszámon – olvasható a felhívásban.

 

Megosztás Facebookon