Aktuális

Tévedtek a lapok, mégsem bénult le Vanessza

Félreértés miatt terjedhetett el a sajtóban, hogy a Bulgáriában balesetet szenvedett magyar lány részlegesen lebénult volna. A híreket az operációt végző orvos maga cáfolta.

Nem bénult le Burkus Alexa – mondta a Délmagyarnak a lány operációját végző idegsebész, akit azért keresett meg a lap, mert a sajtóban pár napja a hír ellenkezője terjedt el a Bulgáriában balesetet szenvedett magyar lányról.

Barzó Pál, az SZTE Idegsebészeti Klinika osztályvezető professzora szerint természetes, hogy a lány az állapota miatt jelenleg nem tudja megtartani a fejét, de mozog.

Vanessza édesapja is meglepődött azon, miket írnak az újságok a lányáról. Ők a műtét után az orvosoktól azt a megnyugtató tájékoztatást kapták, hogy az operáció sikeres volt, még a csigolyákkal együtt elcsavarodott idegszálakat is sikerült a helyükre illeszteni.

Vanessza egyébként már régóta önállóan lélegzik, és kezeit, lábait is folyamatosan mozgatja, tudatát azonban még nem nyerte vissza. A lányt hamarosan Budapestre, az Országos Rehabilitációs Intézetbe szállítják, ahol édesapja mindennap meglátogatja majd.

“A feleségem visszamegy dolgozni, hiszen élnünk kell valamiből, a kisfiunknak pedig kezdődik az óvoda. Én rokkantnyugdíjasként meg tudom tenni, hogy utazgassak azért, hogy vele legyen mindig valaki” – mondta az édesapa a Délmagyarnak.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top