Aktuális

Átharapta a négyéves gyermek torkát a harci kutya

Tragédiát okozott egy staffordshire terrier Máramarosszigeten, ahol a harci eb egy négyéves kisfiú torkát harapta át. A gyermek életét már nem tudták megmenteni, a kutya 18 éves gazdája elmenekült, a rendőrség keresi.

Dédszüleinél töltötte a nyári szünetet egy négyéves kisfiú Máramarosszigeten, akiket a napokban meglátogatott 18 éves unokájuk is. A fiatal férfi Olaszországból érkezett haza, és magával hozta amerikai staffordshire terrier fajtájú kutyáját is, ami végzetes hibának bizonyult.

Staffordshierre terrierek egymás között
Staffordshierre terrierek egymás között

Csak pár percre maradt felügyelet nélkül a 4 éves kisgyermek dédszülei házának udvarán, a közepes termetű, de igen erős harci kutya egyből rátámadt, és átharapta a torkát. A mentőket az egyik szomszéd hívta ki, de mire kiértek, a gyermek már halott volt.

A kutya 18 éves gazdája elmenekült a helyszínről, ellene körözést adott ki a román rendőrség. A dédszülők nem értik, hogyan történhetett a tragédia, mikor előző nap a kisgyermek és a kutya békésen játszottak egymással az udvaron – írja a maszol.ro.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top