Aktuális

Földi pokol van ebben a budapesti aluljáróban

Egy tíz-tizenkét fős drogos banda uralja az egyik legforgalmasabb budapesti közlekedési csomópontot. A rendőrség tehetetlen.

Néhány napja került a hírekbe a Stadionok metrómegállóban talált holttest ügye. A 24.hu körbejárta a területet, és hosszú riportban számol be a környéken kialakult földi pokolról.

Sosem számított elit vidéknek ez a környék, de az utóbbi pár évben valóságos pokollá vált az aluljáró és a tér területe. Nemrég egy nőt pofoztak fel teljesen indokolatlanul a villamoson, pár nap múlva egy kutyát rúgtak le a járműről, a gazdája mellől. Augusztus 20-án aztán érkezett a hír, hogy a Stadionoknál délelőtt 11 körül egy holttestet találtak a rendőrök, több zavartan viselkedő, feltehetően pszichoaktív anyag hatása alatt álló embert pedig kórházba szállítottak.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Az ott dolgozók szerint a területet egy körülbelül 10-12 tagú drogos társaság tartja rettegésben, tagjai ritkán cserélődnek, többségüket arcról ismerik már az állomás környékén dolgozók.  

“Néha eltűnnek, vagy elzavarják őket a rendőrök, de hajnalban és este mindig itt vannak. Az aluljáróban lövik be magukat, maguk alá szarnak, vagy ha éppen tudnak mozogni, akkor folyamatosan zaklatják az embereket” – panaszkodik az egyik árus.

“Kéregetnek, aztán aki nem ad nekik, azt megjegyzik maguknak, és amikor legközelebb jön, már direkt utaznak rá, leköpik, megfenyegetik. Sok emberről tudok, akinek erre kellene jönnie, de inkább leszáll két megállóval odébb, és gyalog kerül nagyot, csak nehogy találkozzon velük” – érzékelteti a helyzetet egy harmincas alkalmazott.  

A rendőrség állandó jelenléte sem zavarja a banda tagjait, ha elzavarják őket, néhány órával később visszaszivárognak, és ugyanúgy folytatják.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top