Aktuális

Ez történik ma, Bill Clinton születésnapján

Budapesten szombat reggel 05:43-kor kel fel a Nap, és 19:55-kor nyugszik. Bill Clinton szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. VIII. 19.

Ezen a napon történt:

1274-ben ezen a napon koronázták Anglia királyává Edwardot, III. Henrik fiát, 1919-ben Afganisztán elszakadt Nagy-Britanniától, és kikiáltotta függetlenségét. 1989-ben megkezdődött Sopronnál a Páneurópai Piknik, 1991-ben leváltották a Szovjetunió éléről Mihail Gorbacsovot, 2004-ben Medgyesi Péter önként mondott le miniszterelnöki pozíciójáról. 1946-ban megszületett Bill Clinton, az Amerikai Egyesült Államok 42. elnöke.

Bill Clinton
Bill Clinton

A nap mottója:

“A szorgalom hatalmas támasz a középszerű tehetségnek is.”

Lucius Annaeus Seneca

Névnap:

Augusztus tizenkilenc Huba, Bernárd, Bernát, János, Lajos, Szebáld napja.

Augusztus 19-én született:

Gera Zoltán Kossuth-díjas magyar színész, Bill Clinton, az Amerikai Egyesült Államok 42. elnöke, Matthew Perry amerikai színész, Szőke Zoltán színész, Szívós Márton vízilabdázó, Kökényessy Ági magyar színésznő és Sebestyén Márta Kossuth-díjas magyar előadóművész, népdalénekesnő.

Időjárás:

Szombaton a Dunántúl északnyugati felén már 25 fok alatt, másutt még 25, 27 fok közötti átlaghőmérséklet valószínű. A nap második felében elsősorban a Dunántúl délkeleti felén és a középső országrészben lehet néhol zivatar – írja a kiderül.hu.

Napi horoszkóp:

Ikrek jegyűek számára ezt mondja a szombati szerelmi horoszkóp: “Van benned félelem attól a beszélgetéstől, amely ma vár rád. Valójában nem kell félned ettől a beszélgetéstől.”

A többiért olvass tovább itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top