Aktuális

Savval spriccelte arcon áldozatait a tini

Hamarosan bíróság elé áll az a 16 éves fiatal, aki savval spriccelt le embereket robogózás közben. Egy éjszaka alatt hat ember arcába fújt a maradandó károsodást okozó szerből. A londoniak precedenst szeretnének, de félő, hogy fiatal kora miatt enyhe büntetést kap a támadó.

Fiatal korára való tekintettel nem hozták nyilvánosságra annak a 16 éves, savval támadó fiúnak a nevét, aki még július elején, robogózás közben fröcskölt savat 6 másik ember arcába, majd megpróbálta kifosztani a szenvedő embereket.

A rendőrség a fiút elfogta, és a brit törvények értelmében akár élete végig leültethetnék. Angliában ugyanis életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphat az, aki szándékosan lebénít, eltorzít, megcsonkít valakit, vagy súlyos testi sérülést okoz maró anyaggal. 

A londoniak precedenst szeretnének, mert az elmúlt időszakban igen megszaporodtak a savas támadások a fővárosban. Míg 2015-ben egész évben 261 savas támadás történt, addig 2017-ben csak Londonban 282 esetben használtak maró anyagot jellemzően fiatal banditák. A sav olcsó, könnyen beszerezhető, és elrejthető.

A támadások megsokszorozódása miatt egyre többen sürgetik a savvásárlás szigorítását és a keményebb büntetések kiszabását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top