Aktuális

Lekapcsolták az oroszok az amerikaiak náci weboldalát

Oroszország lekapcsolta a The Daily Stormer című, fehér felsőbbrendűséget hirdető amerikai weboldalt, miután az .ru végződésű domainnévvel jelent meg az interneten.

Lelőtte az internetről az orosz tömegkommunikációs és távközlési hatóság a The Daily Stormer című fehér felsőbbrendűséget hirdető amerikai neonáci weboldalt, miután felbukkant .ru végződéssel az interneten.

A náci Der Stürmer propagandalap mintájára elnevezett weboldal bírálatok kereszttüzébe került az Egyesült Államokban, miután támogatta a Virginia állambeli Charottesville-ben megtartott rasszista megmozdulást. A Google a héten letiltotta a The Daily Stormer amerikai tartományregisztrációját.

Andrej Zsarov, az orosz tömegkommunikációs és távközlési hatóság vezetője a hatóság döntését azzal indokolta, hogy a weboldal a neonáci ideológiát népszerűsíti, valamint faji, nemzeti és egyéb típusú társadalmi viszályt szít. Hozzáfűzte, hogy Oroszország “rendkívül szigorú” szabályozással lép fel a szélsőségességnek a világhálón való megjelenése ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top