Aktuális

Már az állatkertek lakóira vadásznak az éhező venezuelaiak

Ellopták egy venezuelai állatkert állatait, vélhetően azért, hogy megegyék őket. Venezuálában krónikus élelmiszerhiány van a kialakult politikai helyzet miatt.

Az éhezés újabb jelének tartja a Reuters hírügynökség, hogy tolvajok állatokat loptak Venezuela nyugati fekvésű Zulia államának állatkertjéből azért, hogy megegyék őket. A hatóságok nyomozást indítottak a tolvajok után.

A kolumbiai határ közelében fekvő Maracaibo városának állatkertjéből a hétvégén két örvös pekarit vittek magukkal eddig ismeretlenek. A vaddisznókhoz hasonló jószágokat a rendőrség szerint azért lopták el az állatkertből, hogy megegyék őket.

Pekari
Örvös pekari – nagyon hasonlít a vaddisznóra

Az állatkertet vezető, Leonardo Nunez ugyanakkor más véleményen van. Szerinte drogkereskedők szervezték meg a lopásokat, hogy eladhassák az állatokat. Eddig tíz faj képviselői tűntek el az állatkertből, köztük egy bivaly is, amelynek maradványait feldarabolva találták meg. “Mindent elvisznek innen! De nem azért lopják az állatokat, hogy megegyék” –hangoztatta Nunez.

Mauricio Castillo, az állatkert volt vezetője elmondta, hogy a tolvajok a szintén disznókhoz hasonló tapírokat is elvitték, amelyek pedig védett állatok.

A venezuelai szocialista gazdasági modell összeomlása krónikus élelmiszerhiányhoz és sokak alultápláltságához vezetett a dél-amerikai országban. Nicolás Maduro elnök az élelmiszerhiány mögött az őt elmozdítani akaró ellenzéki tüntetők, illetve az országa ellen “gazdasági háborút” folytató, amerikai támogatást élvező ellenségei ténykedését látja.

A súlyos politikai és gazdasági válsággal küzdő Venezuela állatkertjeinek nincs elegendő élelme, csak tavaly mintegy 50 állat pusztult éhen a caracasi állatkertekben – számolt be a helyzetről egy névtelenül nyilatkozó szakszervezeti vezető. A kormány viszont tagadja ezt, és azt állítja “családtagként” bánnak az állatokkal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top