Aktuális

Saját életét mentette a kétéves fiút elgázoló autós Ópályiban

Nem cserbenhagyásos gázolás történt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, hanem a helyi roma önkormányzat egyik tagja elküldte az autóst, hogy megelőzze a bajt.

Hiába taposta tövig a féket, már nem tudta idejében megállítani autóját az a férfi, aki kedd este elütött egy kétéves gyereket Ópályi határában.

A gyerek az ütközés erejétől métereket repült, a kórházba életveszélyes állapotban vitték, többször megműtötték. Gázolója elhajtott, de nem azért, hogy cserbenhagyja a kisfiút, hanem egyesek szerint, hogy életét mentse – írja a Blikk.

A gyermek rokonai, ismerősei pillanatokon belül mintegy százan a helyszínre érkeztek a baleset után néhány perccel. A helyiek elmondása szerint lincshangulat alakult ki, ám az autós addigra már nem volt sehol, elhajtott.

Máté Sándor, a helyi roma önkormányzat tagja azt mondta, csak egy hajszálon múlt, hogy nem ismétlődött meg az olaszliszkai tragédia. Hozzátette: nem igaz, hogy az autós cserbenhagyta a fiút, ő maga küldte el, hogy megelőzze a bajt.

A falu végén lévő kereszteződés régóta problémás, a kanyarban gyorsan jönnek az autók, emiatt nem biztonságos átkelni az úton. Az önkormányzat megpróbál megoldást találni, például fekvőrendőrökkel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top