Aktuális

Illegálisan gyártották a cigarettát Vecsésen

Ezereurós fizetés kaptak az illegális cigarettagyár munkásai.

Illegális cigarettagyárat találtak két évvel ezelőtt Vecsésen, 2,5 millió szál adójegy nélküli cigarettát és 12 tonnányi vágott dohányt foglaltak le a gépsorok mellől. Az ügyben 13 ember ellen vádat emeltek – közölte a Pest Megyei Főügyészség.

A Vecsés külterületén álló raktárcsarnokot “a nyomozás során ismeretlenül maradt személyek” előbb fantomcégek nevében kibérelték, majd a cigaretta gyártásához szükséges gépsorokat, berendezéseket, alapanyagokat szállíttattak Magyarországra. Bulgáriából toboroztak szakmunkásokat, akiknek általában ezer euró fizetést, valamint ingyen szállást és ellátást kínáltak.

A cigarettagyártás 2015 januárjában kezdődött meg, az adónyomozók pedig februárban jelentek meg a gyárban. Megállapították, hogy a lefoglalt dohányáruk előállításához kapcsolódó jövedéki adó meg nem fizetéséből a költségvetésnek több mint 200 millió forint vagyoni hátránya származott.

A Pest Megyei Főügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével vádolja a vádlottakat: gyári munkásokat és a munkafeltételek biztosításában közreműködőket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top