Aktuális

Kegyetlen részletek: kisfia előtt akasztotta fel kutyájukat a solti nő

A solti nőt nem érdekelte, mi lesz a kutyával, élelem és víz nélkül hagyta magára, egy fához kötözve.

A rendőrséget augusztus 3-én riasztották a Solt közelében egy szántóföldön talált másfél éves szukához. A kikötözött állat azonban olyan rossz állapotban volt, hogy már nem tudtak segíteni rajta. A rendőrség most újabb részleteket közölt a bűncselekményről.

A rendőröket a szomszédok vezették el a 46 éves P. Péternéhez, mivel jól ismerték az állatot. Volt vitájuk is miatta a nővel, mert az eb sokszor elszökött, megfojtotta a szomszéd tyúkjait, és összeverekedett más kutyákkal. P. Péterné ezért kikötötte kertje egyik fájához a Donnának hívott másfél éves nőstény kutyát, annak ellenére, hogy az nem szabályos. 

Kegyetlen részletek: kisfia előtt akasztotta fel kutyájukat a solti nő
A kék madzag egy része (Fotó: Police.hu)

“Nem törődött az állattartás szabályaival, csipet sem ültetett az ebbe, azzal magyarázta, nem volt rá pénze” – mondta Árvai Edina főhadnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. P. Péterné azzal védekezett, hogy az utóbbi időben a kutya kezelhetetlenné vált, és a szomszédok feljelentéssel fenyegetőztek az állandó éjszakai lárma miatt.

Ezért július 14-e körül úgy döntött, eltávolítja Donnát a portáról. Kisfiával együtt sétáltak ki a kutyával Solt külterületére.

A nő állítása szerint csak az járt a fejében, hogy minél hamarabb megszabaduljon az állattól. A kutyát a nyakára egy éve felrakott bálamadzaggal és egy lánccal egy fa törzséhez kötözte, illetve az alsó ágához függőleges helyzetben. Élelmet és vizet nem hagyott ott.

Tudta, hogy a kutya nem szabadulhat el, de nem érdekelte, mi lesz az állattal. P. Péterné beismerte, tudta, hogy bűncselekményt követ el. Állatkínzás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás, szabadlábon védekezhet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top