Aktuális

Ez történik ma, Egerszegi Krisztina születésnapján

Budapesten szerda reggel 05:41-kor kel fel a Nap, és 19:57-kor nyugszik. Egerszegi Krisztina szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. VIII. 16.

Ezen a napon történt:

1849-ben, ezen a napon ítélték halálra gróf Batthyány Lajost az osztrák törvényszék, majd 40 évvel később, 1884-ben átadták a Keleti pályaudvart, amit akkor még Központi Indóháznak hívtak. 1960-ban, ezen a napon szakadt el Ciprus Nagy-Britanniától és kiáltotta ki függetlenségét. 1974-ben megszületett Egerszegi Krisztina ötszörös olimpiai bajnok úszó.

Egerszegi Krisztina, ötszörös olimpiai bajnok, többszörös Európa- és világbajnok magyar úszó
Egerszegi Krisztina ötszörös olimpiai bajnok, többszörös Európa- és világbajnok magyar úszó

A nap mottója:

“Az egyetlen dolog, amit egy jó tanáccsal tehetünk, hogy továbbadjuk.”

Oscar Wide

Névnap:

Augusztus tizenhat Ábrahám, István, Rokkó, Szerénke, Szirom, Teodor és Ugor napja.

Augusztus 16-án született:

Juhász Ferenc költő, James Cameron filmrendező, Farkasházy Réka színésznő, Bocskor Bíborka énekes és Egerszegi Krisztina, ötszörös olimpiai bajnok úszó.

Időjárás:

Szerdán derült vagy gyengén felhős időre számíthatunk, a Dunántúlon lehet több fátyolfelhő. Késő délután, este a nyugati, északnyugati határvidékre sodródhat be egy-egy zápor, zivatar, átmeneti szélerősödés kíséretében. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29, 32 fok között valószínű – írja a kiderül.hu.

Napi horoszkóp:

Halak jegyűek számára ezt mondja a szerdai horoszkóp: “A barátaid talán fontosabbak neked, mint azt bevallod magadnak. “

A többiért olvass tovább itt!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top