Aktuális

Augusztus 20.: ilyen lesz az időjárás az ünnepen

A katasztrófavédelem mindenkit arra kér, hogy mielőtt elindulna az ünnepi rendezvényekre, tájékozódjon az időjárási előrejelzésről és riasztásokról.

A friss előrejelzések szerint továbbra is szombaton, valószínűleg a nap második felében érkezik a hidegfront; vasárnap estére csökkenhet a “csapadékhajlam” – számolt be az ünnepi hétvége időjárásáról az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Azt írták: a szombaton várható hidegfront előbb a Dunántúlt, majd este a középső megyéket is eléri. Vasárnap eleinte több helyen eshet, majd nyugat felől szakadozik a felhőzet, estére jelentősen csökkenhet a csapadékhajlam. A Dunántúlon és a keleti megyékben lehet erős az északi, északnyugati szél.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) mindenkit arra kér, hogy mielőtt elindulna az ünnepi rendezvényekre, tájékozódjon az időjárási előrejelzésről, illetve az érvényben lévő vagy várható meteorológiai riasztásokról, a rendezvényeken pedig minden esetben tartsa be a szervezők és a hatóságok utasításait.

A várható időjárásról, és ennek nyomán a rendezvények lebonyolításáról szombat délután tartanak sajtótájékoztatót az államalapítás ünnepének központi rendezvényeinek biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs központjában, a rendőrség Teve utcai székházában.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top