Aktuális

Biztonsági kamerák előtt fosztogatják a BKK automatáit

Továbbra is tétlenül nézi a BKK, hogy jegykiadó automatáit évek óta fosztogatják. A BKK az esetek többségében köszöni a bejelentéseket, majd feljelentés nélkül hagyják a dolgot. Az ellopott pénzt legalább visszatérítik, de azért is meg kell dolgozni.

Leragasztásos módszerrel fosztogatják a népligeti BKK jegykiadó automatáit – tudta meg a 24.hu. A bejelentő a BKK-tól azt a választ kapta, hogy várja meg a karbantartókat, akik másfél óra után sem érkeztek meg. Megjelentek viszont a tolvajok, akik kiürítették az időközben felgyűlt aprópénzt. 

A tolvajok módszere igen egyszerű: egy műanyag lappal eltömítik az automata aprópénz visszaadó nyílását, így a visszajáró nem tud kipotyogni a gépből a tálcába. A felgyűlt aprópénzt naponta többször kiszedik a gépből a tolvajok, több ezer forinttal károsítva meg a BKK-t. 

Így fosztogatták a BKK-automatákat februárban:

A 24.hu-nak a bejelentő elmondta, hogy a népligeti automatákat többnyire turisták használják, a helyiek messzire elkerülik őket. Szívesen tanúskodott volna is a konkrét ügyben, de nem tudja, hogy a BKK tett-e feljelentést a rendőrségen. A Népligetnél annak ellenére fosztogatják napi szinten a BKK automatáit, hogy több biztonsági kamera és még több biztonsági őr figyeli a helyszínt. 

Pár éve a BKK még azt ígérte, kidolgozza a megoldást a leragasztásos módszer szoftveres és hardveres ellenszerét, de ez a jelek szerint eddig nem sikerült. 

Az automatában ragadt pénzt a BKK abban az esetben visszafizeti a pórul járt utasnak, ha megadja adatait, bankszámlaszámát és az automata sorszámát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top