Aktuális

Fékezés nélkül gázolt a zuglói kokainos sofőr

Látnia kellett volna, hogy a 85 éves férfi az úttestre lép, de a kábítószer miatt nem vette észre.

Vádat emelt az ügyészség a zuglói halálos gázolás ügyében. A 26 éves nőt halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette, valamint segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt állítják bíróság elé, illetve felelnie kell egy korábbi bűncselekmény elkövetése miatt is – tudta meg a Fővárosi Főügyészségtől a 24.hu.

Az ügyészség tájékoztatásából kiderült, hogy a sofőr fékezés nélkül ütötte el az idős férfit. Látnia kellett volna az úttestre lépő áldozatot, ám “a kokain vezetési képességet befolyásoló hatása” miatt nem vette észre. Pedig ha erőteljesen fékez, megelőzhette volna a tragédiát.

A baleset 2016 novemberében történt a Füredi úton. Egy 85 éves férfi vesztette az életét, a gázoló elhajtott, a rendőrök három órával később fogták el. 

Az is kiderült, hogy nem ez az egyetlen bűncselekmény, ami a fiatal nő számlájára írható: bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt is kihallgatták decemberben egy korábbi – tavaly áprilisi – eset kapcsán.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top