Aktuális

Ez történik ma, Trokán Nóra szülinapján

Budapesten vasárnap reggel 05:36-kor kel fel a Nap, és 20:00-kor nyugszik. Trokán Nóra szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. VIII. 13.

Ezen a napon:

523-ban I. János pápa megválasztása. 1521-ben a spanyol konkvisztádorok Cortés vezetésével elfoglalják Tenochtitlant, a mai Mexikóvárost. 1849-ben a világosi fegyverletétel. 1959-ben elkezdik építeni a Verrazano-Narrows hidat New Yorkban, a Staten Island és Brooklyn között. 1986-ban Trokán Nóra színművésznő szülinapja. 1997-ben elindult a South Park amerikai animációs vígjátéksorozat, melyet Trey Parker és Matt Stone készített. 2007-ben 40 utas könnyebb sérüléseket szenved, amikor egy Isztambulból induló komp összeütközik az ukrán Szemjon Rudnyev nevű teherhajóval.

Trokán Nóra színművésznő
Trokán Nóra színművésznő

A nap mottója:

Nem sors, amit kényszerből választ az ember.”

A Karib-tenger kalózai

Névnap:

Augusztus tizenharmadika Ipoly, Áldáska, Barakon, Barakony, Belinda, Benedetta, Benedikta, Beneditta, Benita, Elen, Elena, Eleni, Elin, Emőd, Enid, Gerda, Gertrúd, Hannó, Hippia, Hippolit, Hippolita, Ibolya, Ince, Ippolita, János, Jerta, Kamélia, Kászon, Kasszián, Maxim, Relinda, Rodelinda, Trudi, Via, Víta és Vitália napja.              

Augusztus 13-án született:

Trokán Nóra színművésznő, Fidel Castro Ruz kubai forradalmár-politikus, Dávid Gyula erdélyi magyar irodalomtörténész-könyvszerkesztő, Kathleen Battle amerikai opera-énekesnő, Joe Simpson angol hegymászó, író, Philip Douglas Taylor többszörös dartsvilágbajnok, Emilio énekes és Ivo Brzica horvát vízilabdázó.

Időjárás:

A Kiderül.hu előrejelzése szerint ma Keleten is felszakadozik, csökken a felhőzet, eleinte keleten még eső, zápor lehet, majd megszűnik a csapadék. Az északi, északnyugati szél gyakran megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Napi horoszkóp:

A Bak jegyűek számára ezt mondja a vasárnapi horoszkóp: “Van egy olyan érzésed, hogy elfelejtkeztél valami fontos dologról. Igazad van. És az is lehet, hogy valójában nem is vasárnap feledkeztél el erről, hanem sokkal korábban. Lehet, hogy már a hét közepe felé kiment valami a fejedből, és lehet, hogy csak most jössz rá, hogy mi az. Nyugalom, mindent meg lehet még oldani!”

 A többiért olvass tovább itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top