Aktuális

Elnöki kegyelmet kapott egy öt­gyer­me­kes anya

Kegyelmet kapott az asszony, aki feltételes szabadlábra helyezése után kihágást követett el. Ha újra lecsukták volna, gyerekeit elvette volna a gyámügy.

Andrej Kiska szlovák köztársasági elnök szívszorító üzenetben indokolta döntését, mely szerint kegyelemben részesített egy ötgyermekes édesanyát, akitől elvehették volna gyerekeit – írja a Ripost.

A szlovák köztársasági azt írta, a nőt volt párja kínozta, a gyerekei gyermekotthonban végezték. Sikerült mindent újrakezdenie, visszakapta a gyerekeit, rendes életet él új partnerével. Nincs könnyű helyzetben, mert egyik gyermeke autista, ő maga pedig szklerózissal küzd.

A 34 éves nő korábban lopásért került börtönbe, büntetésének egy részét már letöltötte. Elmondása szerint nem szándékosan követte el a kihágást. A kegyelem feltétele, hogy a következő évben semmilyen kihágást nem követhet el, különben le kell töltenie a büntetéséből megmaradt három hónapot.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top