Aktuális

Ez történik ma, Audrey Tautou szülinapján

Budapesten szerda reggel 05:31-kor kel fel a Nap, és 20:07-kor nyugszik. Audrey Tautou szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. VIII. 09.

Ezen a napon:

1173-ban megkezdik a pisai harangtorony építését. 1803-ban Robert Fulton gőzhajójának első útja a párizsi Szajnán. 1849-ben Bem tábornok csapatai vereséget szenvednek Haynautól a temesvári csatában. 1866-ban Budapesten megnyílik a Fővárosi Állat- és Növénykert. 1957-ben vízre bocsátják a szovjet haditengerészet első atomhajtóműves tengeralattjáróját. 1974-ben Richard Nixon amerikai elnök lemond a Watergate-botrányban való érintettsége miatt. 1976-ban Audrey Tautou francia színésznő szülinapja.

Audrey Tautou francia színésznő
Audrey Tautou francia színésznő

A nap mottója:

“Senki sem tud olyan nagyot ütni, mint az élet.”

A Rocky című film

Névnap:

Augusztus kilencedike Emőd, Hágár, János, Orlandó, Roland és Román napja.              

Augusztus 9-én született:

Melanie Griffith amerikai színésznő, Delhusa Gjon zenész, Laár András zenész-humorista, Gillian Anderson amerikai színésznő, Filippo Inzaghi olasz válogatott labdarúgó játékos, Audrey Tautou francia színésznő és Tyson Gay amerikai sprinter.

Időjárás:

A Kiderül.hu előrejelzése szerint ma a többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Több helyen valószínű zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 35 fok között alakul.

Napi horoszkóp:

Az Ikrek jegyűek számára ezt mondja a szerdai horoszkóp: “Mostanában egyre bonyolultabbnak látod a helyzeteket. Ha szeretnél tiszta vizet önteni a pohárba, és ha szeretnél átlátható helyzeteket, akkor most ideje lenne beszélned egy nálad idősebb és bölcsebb asszonnyal.”

 A többiért olvass tovább itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top