Aktuális

Egyre többen vesznek feleségül szexbabát valódi nő helyett

Évente ezres nagyságrendben fogynak az élethű szexrobotok Japánban. Egyre több olyan férfi van, aki nemcsak kielégülést vár tőlük, de barátnő-, feleségszerepet szán nekik. Kétségkívül praktikusabbak, mint egy élő személy. Kérdés, hogy a praktikum életcél lehet-e.

“A pszichés betegek ott vannak eltörve, ahol az egészségesek elrepedve” – tartja egy mondás. A japánok pedig tegnap megvalósították, amire mi csak holnapután merünk gondolni, de akkor is szégyelljük majd magunkat miatta. A japán társadalom pedig előrevetít sok mindent, ami a mostani európai társadalomban is szélsőség, de még csak homályosan látszik.

Az ideális nő – állítólag – kiváló beszélgetőpartner, tehetséges pénzkereső, szerető családanya, szorgalmas háziasszony és mindig kívánatos és kreatív szexpartner. És még az sem igaz, hogy nem létezik, mert igenis, mindenki ilyen, akit igazán szeretnek. Csak egy bökkenő van:

nem folyamatosan, nem kiszámítható módon és nem mindegyik faktorban állandó intenzitással.

Illetve kettő: bemondhatja az unalmast – már nem akar ideális nő lenni, vagy nem az addigi férfi számára.

E kétségkívül bosszantó tényezők kiküszöbölésére találták ki a szexrobotokat, vagyis az embernagyságú, szilikonból készült babákat, melyek a gyártók szerint élethűek (szerintem még mindig jobban hasonlítanak a kirakati bábukra, mint egy élő nőre), hajlítható váz az alapjuk, bőrük teljesen élethű tapintású, fejük és nemi szervük cserélhető. A vevő (90 százalékuk férfi) maga választhatja ki haj-, szem- és bőrszínüket, a mell-, fanszőrzet- és szeméremajak alakját. A fejlettebb prototípusok érintésre nyögnek, és némelyik még egyszerűbb társalgásra is képes.

Fotó: Getty Images
Fotó: Getty Images

Hol máshol, mint Japánban fogy belőlük a legtöbb (évente vagy ezer darab). Az országban, ahol egyre több az egyedülálló, és amely egyre néptelenedik.

Az érdekes az, hogy a babákat egyre többen egyre több mindenre használják.

Már nemcsak szexjátékszerek, de – mivel annyira élethűek – esetenként komplett élettárssá lépnek elő.

Nem egy japán férfi úgy él együtt gumipartnerével, mint egy hús-vér feleséggel. Eljegyzi, ruhákat vesz neki, nyaralni viszi és hasonlók. Van, aki a külvilág előtt is vállalja kedvesét, van, aki csak a négy fal között élvezi a társaságát.

Az AFP ügynökség fotósa, Behrouz Mehri több férfit is bemutat, aki így él. Masayuki Ozaki 45 éves fizioterapeuta elvált, majd “összejött” Mayuval. Kerekesszékben sétálni viszi a bábut, öltözteti, csinosítja. A 62 éves Sanji Nakajima együtt fürdik partnerével, de szörfözni is elvitte már.

Az változó, hogy a valós család mit szól a ma még (?) rendhagyó vonzalmakhoz. Van, aki elfogadja, van, aki megtagadja hozzátartozóját új életformája miatt.

Fotó: Getty Images
Fotó: Getty Images

Sokan féltik a valós kapcsolatokat a virtuálisaktól. Az emberi érintkezéseket a technikaitól. A beszélgetést a chateléstől, a szeretkezést a szextől, a szexet a pornótól. Azt mondják, az egyre szebbre hangolt virtuális világok legyőzik a kiszámíthatatlan valóst. A guminők a szeszélyes igazikat. A férfiak nem akarják majd a jó kis hagyományos dolgokat, vagy ha igen, megpróbálják azt robotszerűre hangolni. A nő csak akkor lesz jó számukra, ha engedelmes, bármit meg lehet tenni vele, nem sokat beszél, és akkor is csak előre beprogramozott mondatokban. A külseje és az egyénisége is olyan, amilyenre a férfi kitalálja.

Igen, mindannyian ismerünk ilyen törekvéseket – robotokkal vagy anélkül.

Én mégis úgy vélem, hogy bár mindig lesznek szélső rétegek vagy széles rétegek izgalmas, akár bizarr kirándulásai, az egészséges ember (és ez a többség) mindig is élni akar majd. Az élethez pedig hozzátartozik a kockázat és a spontaneitás. Az, hogy máshogy is alakulhat, mint ahogyan eltervezzük. Mondhatni, ez adja a fűszert hozzá.

Ha ez a faktor nem kéne az embereknek, akkor mindenki a tengerparti all inclusive-ban ücsörögne, a Mount Everest meg néptelen volna.

Az emberek azonban akarnak hegyet mászni is, meg búvárkodni, meg ejtőernyővel ugrani (minden idők legnépszerűbb bakancslistapontja), meg liftben szeretkezni. És párkapcsolatban élni, meg vágyott nőket megkapni. Igen, ugyanazért. Mert szeretik a veszélyt. De nemcsak ezért. Hanem mert szeretnek lapot húzni 19-re. A valós kapcsolatokban ugyanis szenvedhetnek, sérülhetnek vagy unatkozhatnak, viszont ha csak egyszer is összejön a dolog, ha megvan a nagy fogás, ha bejön az élet, akkor sokkal többet nyernek, mint egy szexbabával való orgazmus, még ha jegygyűrű csillog is a robot ujján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top