Aktuális

Megszólalt az igazoltatás közben meghalt férfi barátja

A férfi ismerősei, rokonai szerint nem úgy történt az igazoltatás, ahogy azt a rendőrök mondják.

Még péntek délután igazoltattak egy 57 éves férfit a rendőrök Újpesten.A rendőrség közleménye szerint a férfi rosszul lett, összeesett, megkezdték az újraélesztését, de már nem tudták megmenteni. A férfi egy ismert autóversenyző édesapja volt – tudta meg a Blikk. A fia nem nyilatkozott, de a férfi egy barátja név nélkül elmondta: “Soha nem ártott a légynek sem, egy végtelenül nyugodt és segítőkész ember volt. Soha nem volt semmilyen összetűzése a rendőrökkel, ezért is érthetetlen az, ahogyan a rendőrök viselkedtek vele.” A férfi azt is elmondta, hogy jó barátja nem volt egyedül az igazoltatás ideje alatt, így szemtanúja is van a történteknek.

Az ismerősök szerint rendőri túlkapás történt, és a rendőrök nem segítettek a férfinek, hiába szólt, hogy rosszul van.  Az ismerőse szerint együtt vártak egy barátjukra, ekkor léptek hozzájuk a rendőrök, kérték a férfi iratait. A rendőrök megkérték, hogy tegye a kezét az autó motorháztetejére, mire ő azt mondta, hogy az túl forró. Állítólag innentől durvult el az intézkedés. A férfi szólt, hogy rosszul van, és szédül. Az egyenruhások azonban le akarták vinni a földre a férfit, ezért kirúgták a lábát, ekkor a földre esett, és elvesztette az eszméletét. A rokonok még nem tudják, tesznek-e feljelentést.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top