Aktuális

Durván megaláztak egy meleg párt a strandon

Nem nézték jó szemmel egy dél-olaszországi strandon, hogy egy medencében egy meleg pár ölelkezett. Arra kérték őket, hogy legyenek tekintettel a vízben tartózkodó gyerekekre is.

A dél-olaszországi Caserta strandján történt, hogy egy 17 és egy 18 éves, a medencében egymást átölelő fiúnak odaszólt az úszómester, hogy hagyják abba az ölelkezést – írja a Local. 

“Spontán módon megöleltük egymást, mint ahogy mindenki más is rajtunk kívül a medencében, de mi két férfi vagyunk, ezért ezt nem tolerálták” – fogalmazott az egyik érintett. Mint beszámolt róla, az úszómester azzal a figyelmeztetéssel szólt rájuk, hogy gyerekek is vannak a medencében, ezért viselkedjenek. Később az úszómester – próbálván javítani a helyzetén – azt is mondta nekik, hogy a heteroszexuális párokra is ugyanúgy rászólt volna, nemcsak a melegekre, ugyanakkor a fiúk szerint hiába ölelkeztek ellenkező neműek is a medencében, őket békén hagyták. 

Bernardo Diana, egy LGBTQ-emberek jogaiért küzdő szervezet helyi ágának elnöke elmondta: hiába szabályozza törvény a melegekkel szembeni egyenlő bánásmódot, a diszkrimináció folytatódik. Diana éppen emiatt új szabályozást kér a kormánytól, amely megakadályozza ezt.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top