nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
150 fokban dolgoztatták a kazánosokat, többen rosszul lettek

150 fokban dolgoztatták a kazánosokat, többen rosszul lettek

A kánikula miatt beszüntették a munkát a kazánosok a makói gumigyárban, többen rosszul lettek. Két munkást a mentők vittek el.
NLCafé
f Ajánlom

Rosszul lett több kazánfűtő a makói gumigyárban a hőségtől. Ketten kórházba kerültek; volt, akinek vérzett az orra – számolt be a Tények. A szakszervezet szerint 150 fokban dolgoztak.

A kánikula miatt ezért beszüntették a munkát a kazánosok a Continental gyárában péntek délután. Az egyik dolgozó szerint a kazánoknál a legrosszabb a helyzet, mert akkora a forróság, hogy levegőt venni is fájdalmas.

A cég vezetője leállította a munkát. Korábban azt mondta, hogy ebben az extrém melegben nagyon odafigyelnek a munkásokra, akár zuhanyozni is elmehetnek munka közben, de a dolgozók szerint ez nem így van. A munkások állítják: a védőital ihatatlanul meleg volt, és fegyelmivel fenyegették azt, aki nem akart túlórázni az embertelen melegben.

Az igazgató az is mondta, hogy hétfőre összehívtak egy megbeszélést, hogy mit tudnak tenni annak érdekében, hogy kevesebb megterhelés érje az embereket. 

Megosztás Facebookon