Aktuális

Újabb országos melegrekord dőlt meg a fővárosban

Újabb országos hajnali melegrekord dőlt meg szombaton a fővárosban – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat, de nemsokára fellélegezhetünk, hiszen többfelé heves zivatarokkal érkezik a hidegfront.

Szombatra virradóra az országban többfelé nem csökkent 25 fok alá a hőmérséklet, és ezzel megdőlt a legmagasabb minimum-hőmérséklet rekordja. A legmagasabb hőmérsékletet Budapest-Lágymányoson mérték, ahol a leghidegebb órákban is csak 26,6 fokig hűlt le a levegő: így ez lett az új napi országos minimumrekord.

A legfrissebb veszélyjelzés szerint a tartós hőség miatt továbbra is a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetés van érvényben Budapesten és Pest, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében.

Szintén a hőség a miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Veszprém és Zala megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Éjszaka és vasárnap reggel azonban az északi, északnyugati területeken helyenként, majd napközben egyre inkább délebbre várható zivatarok kialakulása. Késő délutántól heves zivatarok lehetnek, legnagyobb eséllyel  a Dunántúl középső területein és az Alföld nyugati részén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top