nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Megfékezték a tüzet a Hortobágyon, ezer hektárnyi terület égett le

Megfékezték a tüzet a Hortobágyon, ezer hektárnyi terület égett le

Az egy nappal ezelőtt keletkezett tüzet sikerült eloltani a Hortobágyi Nemzeti Parkban. Pénteken kora reggel bevetették a Magyar Honvédség két helikopterét is a lángok megfékezése érdekében. A Hortobágy Nagyiván közelében kapott lángra.
Avatar
Forrás: MTI
f Ajánlom

Jelenleg a további tűz kialakulásának esélyét szüntetik meg azzal, hogy körbelocsolják a lángok helyét, nehogy bárhol bármilyen izzás kialakuljon és újra kigyulladjon. A drónokkal végzett légi felderítés adatai szerint csaknem ezer hektárnyi terület égett le a Hortobágyi Nemzeti Parkban csütörtök délelőtt kitört tűzben. Mintegy hatszáz szarvasmarhát kellett biztonságos helyre terelni.

A helikoptereket is bevetették

 

Augusztus 3-án délelőtt tűz keletkezett a Hortobágyon, amelynek oltásán egész éjjel dolgoztak a tűzoltók, ám a lángokat csak pénteken napközben sikerült megfékezniük. A Nagyiván közelében, több száz hektáron égő Hortobágy fölé augusztus 4-én kora reggel két honvédségi helikopter szállt fel, hogy bekapcsolódjanak az oltásba.

A szolnoki helikopterbázis két Mi-17-es helikoptere egyszerre csaknem 3000 liter vizet tud meríteni és emelni. A katasztrófavédelem munkáját a helikopterek személyzetén és a repülésvezetőn kívül a helyszínen repülőműszakiak segítették – közölte korábban a Honvédelmi Minisztérium.

Ég a Hortobágy, már helikopterekkel oltják a tüzet

A Hortobágyon az aljnövényzet kapott lángra, csütörtök óta már 600 hektárnyi növényzet leégett a nádas, füves területen, és több mint ezer hektár van veszélyben. Lakott területet azonban nem veszélyeztett a tűz.

 

Megosztás Facebookon