nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Kétmillió dolláros könyvszerződést kötött James Comey, az FBI elbocsátott igazgatója

Kétmillió dolláros könyvszerződést kötött James Comey, az FBI elbocsátott igazgatója

Kétmillió dolláros honoráriumért ír könyvet James Comey, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) elbocsátott igazgatója az "etikus vezetésről".
NLCafé
f Ajánlom

Comey a New York-i Flatiron Books kiadóval kötött szerződést. A könyv, amelynek megjelenése 2018 tavaszára várható, a vezetői képességek kibontakoztatásához, az “etikus vezetés” mindennapjaihoz ad majd tanácsokat.

James Comey az amerikai szenátus igazságügyi bizottságának meghallgatásán (Fotó: Getty Images)
James Comey az amerikai szenátus igazságügyi bizottságának meghallgatásán (Fotó: Getty Images)

James Comey-t – aki 2013 és 2017 között volt az FBI igazgatója – májusban bocsátotta el hivatalából Donald Trump elnök a tavalyi amerikai választási folyamatba történt orosz beavatkozás vizsgálatai miatt kialakult nézetkülönbségekre hivatkozva.

Az elnöki döntés meglepetést keltett az amerikai politikai életben, politikusok és elemzők egyaránt felvetették, vajon Donald Trump megpróbált-e beavatkozni az FBI vizsgálataiba. Az elnök cáfolja ezt, miként visszautasítja azon feltételezéseket is, miszerint összejátszott volna Oroszországgal a tavalyi választási kampányban. Moszkva cáfol minden beavatkozási kísérletet.

A kiadó közlése szerint a könyvnek még nincs címe. Bob Miller, a Flatiron Books vezetője a létrejött megállapodás utáni tájékoztatóján kifejtette: arra számít, hogy “a könyv történelmünk különleges pillanataiba nyújt majd betekintést”, és segítségével “példa nélkül álló módon léphetünk be a hatalom előszobáiba”.

Comey utódja, Christopher Wray jelölését szerdán szavazta meg a szenátus, az új FBI-igazgatót csütörtökön be is iktatták.

Megosztás Facebookon