nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Kétmillió dolláros könyvszerződést kötött James Comey, az FBI elbocsátott igazgatója

Kétmillió dolláros könyvszerződést kötött James Comey, az FBI elbocsátott igazgatója

Kétmillió dolláros honoráriumért ír könyvet James Comey, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) elbocsátott igazgatója az "etikus vezetésről".
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Comey a New York-i Flatiron Books kiadóval kötött szerződést. A könyv, amelynek megjelenése 2018 tavaszára várható, a vezetői képességek kibontakoztatásához, az “etikus vezetés” mindennapjaihoz ad majd tanácsokat.

James Comey az amerikai szenátus igazságügyi bizottságának meghallgatásán (Fotó: Getty Images)
James Comey az amerikai szenátus igazságügyi bizottságának meghallgatásán (Fotó: Getty Images)

James Comey-t – aki 2013 és 2017 között volt az FBI igazgatója – májusban bocsátotta el hivatalából Donald Trump elnök a tavalyi amerikai választási folyamatba történt orosz beavatkozás vizsgálatai miatt kialakult nézetkülönbségekre hivatkozva.

Az elnöki döntés meglepetést keltett az amerikai politikai életben, politikusok és elemzők egyaránt felvetették, vajon Donald Trump megpróbált-e beavatkozni az FBI vizsgálataiba. Az elnök cáfolja ezt, miként visszautasítja azon feltételezéseket is, miszerint összejátszott volna Oroszországgal a tavalyi választási kampányban. Moszkva cáfol minden beavatkozási kísérletet.

A kiadó közlése szerint a könyvnek még nincs címe. Bob Miller, a Flatiron Books vezetője a létrejött megállapodás utáni tájékoztatóján kifejtette: arra számít, hogy “a könyv történelmünk különleges pillanataiba nyújt majd betekintést”, és segítségével “példa nélkül álló módon léphetünk be a hatalom előszobáiba”.

Comey utódja, Christopher Wray jelölését szerdán szavazta meg a szenátus, az új FBI-igazgatót csütörtökön be is iktatták.

Megosztás Facebookon