nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Két embert élesztettek újra vízimentők a Balatonnál

Két embert élesztettek újra vízimentők a Balatonnál

Tihanyban egy férfit, Balatonlellén pedig egy nőt élesztettek újra a vízimentők szerdán.
Avatar
MTI
f Ajánlom

Szerda délelőtt 11 óra után lett rosszul egy 70 éves nő a balatonlellei strandon, akit egy vízimentő egy külföldi fürdőző segítségével kezdett újraéleszteni. Majd bekapcsolódtak a mentésbe a vízimentők ábrahámhegyi sürgősségi mentőhajóján és a Gyermekmentő Alapítványtól érkező egységek, valamint az időközben helyszínre érkező mentőhelikopter személyzete is – közölte Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője.

A nőt a közel egyórás vízparti újraélesztés után a helikopterben felszállás előtt másodszor is újra kellett éleszteni, majd a sikeres beavatkozás után a mentőhelikopterrel kórházba szállították. A szóvivő szerint a nőről időközben kiderült, hogy néhány napja szívproblémákkal kezelték, és feltehetőleg rosszul lett a vízben.

Tihanyban ugyancsak a déli órákban strandolók figyeltek fel egy a vízen lebegő élettelen férfire. Az 50-60 év körüli férfit partra vitték, ott egy vízimentő rövid idő alatt újraélesztette, majd a tihanyi Rupert sürgősségi mentőhajó és a mentőszolgálat esetkocsijának személyzete stabilizálta állapotát, és mentőautóval kórházba vitték.

Megosztás Facebookon