Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Aktuális

Négy hétvégén is kipróbálhatod, milyen az autómentes Városliget

A közúti forgalomtól mentes, csendesebb, jobb levegőjű Városliget érdekében négy hétvégére lezárják a gépkocsik elől a Kós Károly sétányt, autómentes lesz az egész Városliget.

A 2017. augusztus 5-6-i, 12-13-i, 26-27-i és a szeptember 2-3-i hétvégéken szombaton 0 órától vasárnap 24 óráig lezárják a gépjárműforgalom elől a Városligetet átszelő Kós Károly sétányt – döntött a Fővárosi Önkormányzat.

Közleménye szerint a Budapest Közút abban bízik, hogy a Városligetben pihenők örülnek majd a forgalomcsökkentésnek, és az autósoknak sem okoz időveszteséget. A korlátozás előreláthatólag nem okoz majd számottevő torlódást, ezeken a hétvégéken csökkenhet az Andrássy út és a belváros forgalmi terhelése is.

Forgalmi változások

  • Az Állatkerti körútra az érintett hétvégi napokon – mint egyébként is – csak a célforgalom hajthat be, parkolni továbbra is lehet az útszakaszon. A Kós Károly sétány lezárása a Városligeti-tó feletti hídon kezdődik, így a Hősök terén a Millenniumi Emlékmű gépkocsival továbbra is körbejárható lesz, a térről pedig meg lehet majd közelíteni az Állatkerti körutat.
  • Az M3-as autópálya bevezetője felől nem lehet majd a Kacsóh Pongrác úton keresztül lehajtani. Az Állatkerti körút felé az M3-as autópálya–Hungária körút–Erzsébet királyné útja–Hermina út útvonalon lehet majd eljutni. A Csáktornya park felől érkező 74-es trolibusz útvonala ugyanakkor nem változik, az M3-as autópálya felőli egyenes lehajtás csak a közösségi közlekedési járatok számára lesz megengedett.
  • Az M3-as autópálya kivezető szakaszára a Hermina útról, valamint az Állatkerti körútról – a célforgalom szabályait betartva, a parkolás befejeztével – továbbra is fel lehet hajtani.

A Budapest Közút azt javasolja, az autósok olyan útvonalat válasszanak, hogy ne kizárólag a környező utakra összpontosuljon a forgalom. Ilyen alternatíva például az M2-es autóút felől az M2–M0–M3–Kós Károly sétány–Andrássy út helyett az M2–M0–Váci út útvonal.

Címlap

top