Aktuális

Ez történik ma, Farkas Bertalan szülinapján

Budapesten szerda reggel 05:22-kor kel fel a Nap, és 20:17-kor nyugszik. Farkas Bertalan szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. VIII. 02.

Ezen a napon:

71 éve fosztották meg állampolgárságuktól a felvidéki magyarokat a máig hatályos Beneš-dekrétumok, 26 éve pedig ezen a napon rohanta le Irak Kuvaitot, amivel megkezdődött az öbölháború. 1949-ben Farkas Bertalan űrhajós születésnapja. 1958-ban életfogytiglani börtönbüntetésre ítélik Göncz Árpádot.1971-ben az Apollo–15 űrhajósa, David Scott egy madártoll és egy kalapács leejtésével szemlélteti a szabadesést a Holdon. 1990-ben Irak lerohanja Kuvaitot, megkezdődik az első öbölháború.

Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós
Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós

A nap mottója:

“A nemből sosem lesz igen, ha nem merül fel a talán.”

Kártyavár című sorozat

Névnap:

Augusztus másodika Alfonzina, István, Mia, Alfonza, Elfrida, Regő, Alfonz, Lehel, Lél, Alfréda, Szerénusz, Özséb, Gusztáv és Mária,napja.              

Augusztus 2-án született:

Ullmann Mónika színésznő, Kormos Villő műugró, Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnok magyar vízilabdázó és Farkas Bertalan űrhajós.

Időjárás:

A Kiderül.hu előrejelzése szerint többnyire derült, napos, csapadékmentes idő várható ma. A déli, délkeleti szél többnyire mérsékelt marad, a Kisalföldön napközben erős közeli széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 34 és 37 fok között alakul.

Napi horoszkóp:

Az Oroszlán jegyűek számára ezt mondja a szerdai horoszkóp: “Ha túl sokat akarsz egyszerre, az azzal járhat. hogy nem sikerül mindent megoldanod. Ha túl sokat akarsz egyszerre, az azzal járhat, hogy valamiről lemaradsz majd, vagy valamiben melléfogást követsz el. Lehet, hogy most el kellene kezdened keveset akarni.”

A többiért olvass tovább itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top