Aktuális

Megszüntettek egy iskolát egy hónappal a tanévkezdés előtt

Eredetileg csak szüneteltetni akarta a működését a Táltos Iskola, de erre nincs lehetőség.

Felújítás miatt egy évig szüneteltetni szerették volna a hódmezővásárhelyi Táltos Iskola működését, de mivel erre nincs lehetőség, a kormányhivatal törölte a nyilvántartásából az intézményt – közölte a Délmagyar.

Mártonné Ritter Mária igazgató azt mondta, hideg zuhanyként érte őket a döntés, hiszen eddig csak szüneteltetésről volt szó, de kiderült, hogy jogilag ez nem járható út. Így jövőre újra meg kell kérniük a működési engedélyt, ami jóval bonyolultabb megoldás, de nincs más lehetőségük. Hozzátette, semmi nem változott a korábbi tervekhez képest: a jövő tanévtől megnyitják az iskolát.

Már elkezdték felmérni az épület állapotát, leghamarabb október végén kezdődhet a felújítás, amelyet 30 milliós állami támogatással szeretnének fedezni. A támogatás odaítéléséről szeptember 10-ig születik döntés.

Mivel az iskolába több speciális nevelési igényű, nehezen beilleszkedő gyerek is jár, a kimaradó évben megpróbálják együtt tartani az osztályokat – amiben a polgármester és az alpolgármester is egyetértett –, ám az igazgatónő azt még nem tudta megmondani, ezt hogyan valósítják meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top