nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
25 éven át sikkasztott ügyfelétől egy banki alkalmazott

25 éven át sikkasztott ügyfelétől egy banki alkalmazott

Egy spanyol banki alkalmazott 25 éven át csapolta a pénzintézet egyik orosz állampolgárságú ügyfelének számláját, amelyről összesen 1,3 millió eurót, közel 400 millió forintot lopott el.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A délkelet-spanyolországi Almoradí településen történt sikkasztásra úgy derült fény, hogy az ügyfél bankot akart váltani, ezért a pénzintézettől részletes elszámolást kért, amely azonban nem egyezett az éveken át kapott kimutatásokkal.

Ez a festői városka vált a bűn tanyájává (fotó: Tumblr)
Ez a festői városka vált a bűn tanyájává (fotó: Tumblr)

Feljelentést tett, a nyomozás során pedig kiderült, hogy minden alkalommal, amikor a férfi Oroszországban volt, sűrűbbek lettek a pénzmozgások a spanyol bankszámlán. Az 51 éves gyanúsított nő ilyenkor emelt le készpénzt a számláról, amelyhez hozzáférése volt, az ügyfélnek pedig hamis kimutatást küldött, hogy ne tűnjön fel a lopás – vélik a nyomozók.

A rendőrség tájékoztatása szerint az asszony és élettársa a fizetésükhöz képest nagy lábon éltek, gyakran vettek részt drága, egzotikus utazásokon, és ezt ráadásul még csak nem is titkolták, hanem előszeretettel dicsekedtek vele az internetes közösségi oldalakon. A banki alkalmazottat csalással és okirat-hamisítással gyanúsítják.

Megosztás Facebookon